Hæklet hårbånd

Der er da ikke noget så lækkert, som når man forkæler sit hår. Det kan man selvfølgelig gøre på mange forskellige måder. I denne omgang har jeg lavet en hårbånd i en skøn lyserød farve til, når man rigtig skal tøsehygge med veninderne 😉 *champagneprop-lyd* ??????‍♀️??
Hårbåndet er hæklet i perlemønster og kan vaskes, hvis man altså hækler det i noget vaskevenligt garn. Jeg har valgt at hækle mit i bomuldsgarn, da jeg allerede nu ser for mig, at man til en rigtig veninde-hygge-aften sidder med nogle gode bobler, ansigtsmaske og et godt grin, og så er der pludselige maske udover det hele… øjenbryn, læber, næse, ører, hår…. og HÅRBÅND ??

Materialer:
Hæklenål 2,5 eller 3
100% bomuldsgarn (her kan sagtens bruges andet garn)

Begrebsforklaring:
lm = luftmaske
rk = række
fm = fastmaske
stgm = stangmaske

Hæklet hårbånd: 

Slå 11 lm op
1. Rk: 1 fm i 2. lm fra nålen, *1 stgm, 1 fm* x 4, 1 stgm i sidste m
2. Rk: vend med 1 lm. *1 fm, 1 stgm* x 5
Fortsæt 2. rk indtil stykket kan nå to gange rundt om hovedet. Mit stykke måler 102 cm.
Du skal ikke lukke af og hæfte, da enderne skal hækles sammen.
Nu skal du montere og her har jeg vist metoden i billederne nedenfor, da man skal vikle det ordentligt, for at det får en fin “knude” foran ☺️
1. Læg dit hæklet stykke på langs og kryds så stykket
2. Tag det stykke som nu ligger nederst og læg det ovenover dit andet stykke
3. Det gør du ligeledes med det andet stykke, så begge stykker igen krydser hinanden
4. Nu skal enderne hækles sammen og hæftes
OG VOILA! Så er det klar til brug ?

// LunaDesign

Copyright:

Opskriften er kun til privat brug – du må ikke sælge eller på anden vis videregive den. Henvis i stedet til min Instagram eller Facebookside, hvor man kan kontakte mig. Du må dog GERNE sælge det færdige produkt med henvisning til mig som designer.

Facebookside: LunaDesignDk

Instagram: LunaDesignDk

#hæklethårbånd #hæklerier #lunadesigndk

En tanke om “Hæklet hårbånd

Skriv et svar