En mors bekymringer

En gang i mellem så får jeg lidt af et meltdown. Jeg synes, at alt er uretfærdigt, alt er forfærdeligt, alt er helt forkert, og jeg er helt forkert. Jeg lever forkert, jeg er forkert, min måde at opdrage på er forkert. Altså – en gang i mellem, så kommer jeg i en bobbel af grå, grumset støv, som forkuller min hjerne.

Forleden dag var en af de dage. Jeg har et fuldtidsarbejde som de fleste andre mennesker i det danske samfund. Et arbejde jeg finder fantastisk, men samtidig også alt alt for krævende. Her er det helt bestemt kravene til mig selv, som sætter ordet krævende i sammenhængen med arbejdet. Jeg kræver 100 % af mig selv til mit arbejde, hvilket betyder, at når jeg kommer hjem og kræver 100 % af mig som mor, så falder jeg ned i et stort, sort hul, fordi jeg ikke har overskuet til at være det hele. Jeg vil være 100 % mor for min søn, og det gør så ondt helt inde i hjertet, når jeg ikke føler, at jeg kan være det, fordi mit overskud er helt i bund.

Jeg siger ikke, at jeg vil hjemmepasse min søn. Jeg siger heller ikke, at jeg vil sige mit arbejde op og håbe på det bedste. Det jeg siger, det er, at jeg ville ønske, at jeg kunne finde den gyldne kombination, hvor arbejde og familieliv går hånd og hånd og bare har den aller bedste balance med hinanden, men den balance kan jeg ikke finde. Opskriften på den måde vi lever, som arbejdere og mor-far-barn-hund-hus-bil m.m. på er slet ikke delt op så vægtskålen står i vatter. Og det piner mig!

Det piner mig, at jeg ikke føler, at jeg gør ALT for mit barn, fordi tiden ikke er til det.

Forleden læste jeg en artikel. Den handlede om, hvor travlt vi har i dag. Travlt som vi altid har haft men nu travlt på en måde, hvor vi ikke har travlt pga. presset fra andre, men i lige så høj grad pga. presset og kravene fra os selv. Og det er da helt klart også det pres, jeg selv mærker. Presset over at ville det hele, men ikke kunne det.

En dag vil jeg sige til mig selv, at nu gør du noget ved det! Og jeg håber, at den dag snart vil komme, hvor jeg finde den gyldne, magiske vej, hvor jeg møder mod og overskud, og hvor jeg finder opskriften på den perfekte hverdag!

Skriv et svar